Büyülenme Hakkında Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın eminği mucip herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kabilinden, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin daha faziletli başüstüneğu alanlarda da tercih edilir.

Kasa üzerindeki fitil yuvasına şayan şiddetli kaliteli ısıyla genlehandan yangın fitili kullanılmaktadır.

Yangın kapılarını münhal sancımak kucakin kullanılan elektromanyetik tutucular ve entegre duman  dedektörleriyle kapı kilidini açmanın çeşitli varyasyonları vardır. Buna müşabih şekilde kapıları kilitli alıkoymak muhtevain kendiliğinden kullanımlı kilitler mevcuttur.

Bina çışitalarında kullanılan kapılar emeklevi haysiyetiyle farklı malzemelerden üretildiği midein ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanlar içeride mahsur kalabilir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları sıkışık kişi topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlence yaptığı kebir binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak kullanılmalıdır.

     Yangın Bapsı insanların, binanın eminğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve mukannen bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sayesinde bu baplar haricen açılamaz. Bu tavır çalma vakalarının önlenmesini sağlar.

Yangın kapkaloriın (müstacel Yangın kapısı istanbul çıkış kapısının) yapı taşı amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide konstrüksiyonlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sulpndaki kötü, yangın, kavara vs. kadar durumlarda bir anlamda izolasyon sağlamlayarak bu menfi koşulların sair katlara intikalini engellemek yahut muhtemel evetğu denli geciktirmektir.

Panik Durumunu Azaltma: Ani gelişen olaylar sonrasında insanoğlu panik olur ve bulundukları alanı ayrılma etmek gerek. Hızlı çıkış olanağı Yangın Kapısı sunan ve yönlendirmelerle amelî kullanıma sahip olan kapılar sebebiyle insanoğluın ürkü durumu azalır ve emin çıkış sağlamlanır.

Yangın Merdiveni Bapsı Kesinlikle Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanoğluın bir ateş anında kolayca ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını sağlayacak binada olmalıdır.

Türkiye’bile yöresel yönetmeliklere bakılırsa hangi strüktürlarda yangın bapsı değerlendirmek zorunludur bakacak olursak;

FEZA Cümle Odası Yangın Kapısı: Tertibat odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının yerı keşik otomasyon sistemlerine makul aksesuarlarla donatılmıştır. Sistem odası yangın bapları camlı olur.

Yangın kapıları robot sistemli modern boya tesisimizde elektrostatik toz boya ile kaplanmaktadır. Standart renk RAL 9002 olmakla beraber maksut bütün RAL renkleri uygulanabilmektedir. Kasa ve kanatlara ayrı nitelik uygulaması konstrüksiyonlabileceği kadar yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç Yangın Merdiveni Kapısı yüzeylerine de farklı nitelik uygulaması mümkündür.

Report this wiki page